• (051) 810 - 690
 • info@bolnicagradiska.ba
 • facebook
 • Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  Bez Kategorije
  Ginekologija i akušerstvo
  Hirurgija
  Interna medicina
  Kardiologija
  korona
  Laboratorijska dijagnostika
  Neuropsihijatrija
  Novosti
  Onkologija
  Opšte
  Pedijatrija
  Prijemno urgentni trakt
  Pulmologija
  Radiologija
mail prijava
  • 14 10 2021

  Ambasada SAD-a uručila PT-PCR aparat koji je donacija Evropske komande vojske SAD

  Ambasada SAD u BiH uručila je 13.10.2021.JZU Bolnica Gradiška apart za brzu molekularnu dijagnostiku PT-PCR koji je donacija Evropske komande vojske SAD.

  Uz aparat uručeno je 2400 testova za brzu detekciju antigena nukleoproteina SARS COV-2 te pratećeg potrošnog materijala.

  Aparat će značajno povećati i pobljšati dijagnostičke kapacitete Službe za laboratorijsku dijagnostiku JZU Bolnica Gradiška ne samo u dijagnostikovanju sars cov-2 virusa već i drugih oboljenja.

  Direktor Bolnice Gradiška prim.dr Rajko Dodik zahvalio je Ambasadi SAD na donaciji, navodeći da je od početka pandemije u ovoj bolnici liječeno oko 2.800 pacijenata zaraženih virusom korona.

  Za dobru dijagnostiku nam je potrebno da imamo i PCR aprat, koji do sada nismo imali. Slali smo uzorke u Banja Luku i to nam je usporavalo dijagnostiku i stvaralo dodatne finansijske troškove“ napominje prim.dr Dodik.

  Primopredaji je prisustvovao šef kancelarije Evropske komande vojske SAD major Grozdanic, šef kancelarije Ambasade  SAD u Banja Luci Briana Pauers, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Milan Latinović, zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić, direktor JZU Bolnica Gradiška prim.dr Rajko Dodik načelnici službi i odjeljenja i glavni tehničari ove ustanove.