• (051) 810 - 600
 • info@bolnicagradiska.ba
 • Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  Bez Kategorije
  Ginekologija i akušerstvo
  Hirurgija
  Interna medicina
  Kardiologija
  Laboratorijska dijagnostika
  Neuropsihijatrija
  Novosti
  Onkologija
  Opšte
  Prijemno urgentni trakt
  Pulmologija
  Radiologija
mail prijava
  • 28 05 2019
  Završen proces akreditacije Gradiškog porodilišta

  Završen proces akreditacije Gradiškog porodilišta

  Dana 22.05.2019. Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnice Gradiška svečano je uručen Sertifikat o akreditaciji koji dodjeljuje Agencija za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske (ASKVA), a u sklopu UNICEF – ovog projekta „ Akreditacija bolnica – prijatelja beba”

  Proces pripreme za akreditaciju trajao je od septembra 2017. godine i tokom tog procesa ispunjeni su svi traženi akreditacioni standardi. Nakon što su ispunjeni svi zahtjevi standarda našem porodilištu je dodijeljena puna akreditacija – bezuslovna za period od 14.05.2019. – 13.05.2022. godine. Tokom akreditacije osoblje Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenja za pedijatriju je prošlo niz obuka na temu promocije dojenja kao najzdravijeg načina ishrane novorođenčadi, uspostavljanja i održavanja laktacije, te preporuka o nekorištenju umjetnih zamjena za umirenje novorođenčadi.

  Načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnice Gradiška dr Dejan Gvozden izrazio je zadovoljstvo dobijenim sertifikatom koji potvrđuje da je ovo odjeljenje spremno da prati sve što podrazumijeva savremeno akušerstvo.

  On je istakao da Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo redovno organizuje školu za trudnice , koja ima za cilj psihofizičku pripremu trudnica za porod. U sklopu škole za trudnice , trudnice  dobijaju i sve informacije i prezentacije o dojenju i prednostima dojenja.  U cilju podizanja kvaliteta rada porodilišta  u planu je omogućavanje prisustva supruga ili osobe od povjerenja u toku poroda. Za ostvarivanje navedenog, potrebna je manja rekonstrukcija porodilišta te izrada neophodne prateće dokumentacije.

  Direktor Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske dr Siniša Stević je prilikom uručenja sertifikata rekao da je Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnice Gradiška uspješno ispunilo sve zahtjeve standarda i zasluženo dobilo sertifikat.  Dodao je da je riječ je o projektu koji traje niz godina unazad i koji se, osim na promociju dojenja, odnosi i na druge stvari, kao što je pristup osoblja prema pacijentima, te  uspostavljanje prvog kontakta majke i novorođenčeta.

  Direktor JZU Bolnice Gradiška dr Mirko Manojlović izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i istakao da je dobijeni sertifikat dokaz da ova zdravstvena ustanova nastoji da prati evropske i svjetske standarde.

Kontaktirajte nas
close slider