• (051) 810 - 600
 • info@bolnicagradiska.ba
 • Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  Bez Kategorije
  Ginekologija i akušerstvo
  Hirurgija
  Interna medicina
  Kardiologija
  Laboratorijska dijagnostika
  Neuropsihijatrija
  Novosti
  Onkologija
  Opšte
  Prijemno urgentni trakt
  Pulmologija
  Radiologija
mail prijava
  • 21 06 2019

  Pušten u rad novi lift u staroj zgradi Bolnice Gradiška koji je finansirala Vlada Republike Srpske

  U srijedu, 19.06.2019. godine  zvanično je u rad pušten novoizgrađeni vanjski lift u staroj zgradi Bolnice, u kojoj su smješteni Odjeljenje za pulmologiju JZU Bolnice Gradiška kao i prostorije Doma zdravlja Gradiška. Lift je namijenjen  prvenstveno za transport pacijenata sa Odjeljenja za Pulmologiju, ali će ga koristiti i zaposleni Doma zdravlja Gradiška.

  Sredstva za izgradnju ovog lifta je obezbijedila  Vlada Republike Srpske  na 180. sjednici, održanoj 07.06.2018. godine.

  Izgradnja lifta otpočela je krajem prošle godine ali su zbog loših vremenskih prilika i tehničke specifičnosti samog projekta radovi trajali duže nego što je planirano.

  Dr Milutin Đilas, načelnik Odjeljenja za pulmologiju istakao je značaj izgradnje ovog lifta: „Na Odjeljenju za pulmologiju se liječe teški pacijenti koji se svakodnevno transportuju na brojne dijagnostičke procedure koje se obavljaju u drugoj zgradi bolnice, te je postojanje lifta bila značajna potreba ovog odjeljenja.“ „Novoizgrađeni lift će u značajnoj mjeri poboljšati uslove boravka pacijenata na Odjeljenju za pulmologiju a osoblju će olakšati postupak transporta pacijenata na dijagnostičke i druge procedure“, istakao je dr Đilas.

  Izgradnjom ovog lifta započet je proces rekonstrukcije smještajnih kapaciteta JZU Bolnice Gradiška koji će se nastaviti tokom ove i početkom sledeće godine (proširenje prostornih kapaciteta, projekat energetske efikasnosti itd.)

Kontaktirajte nas
close slider