• (051) 810 - 600
 • info@bolnicagradiska.ba
 • Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  Bez Kategorije
  Generalno
  Ginekologija i akušerstvo
  Hirurgija
  Interna medicina
  Kardiologija
  Laboratorijska dijagnostika
  Neuropsihijatrija
  Novosti
  Onkologija
  Prijemno urgentni trakt
  Pulmologija
  Radiologija
mail prijava
  • 02 11 2018

  Počela sa radom škola za trudnice

  U amfiteatru JZU Bolnice Gradiška počela je sa radom škola za trudnice. Kao i prošle godine,  trudnice će se upoznati sa teorijskim i praktičnim aspektom obuke.

  Prisutnim trudnicama se obratio voditelj škole, specijalista ginekologije i akušerstva dr Dejan Pejić, i poručio da će škola za trudnice trajati narednih šest sedmica. Napomenuto je da će se pored predavanja koja će biti održavana jednom sedmično, takođe obrađivati različite teme kojima bi se buduće majke  upoznale sa svim izazovima koji ih očekuju do poroda. Dr Pejić je istakao da škola za trudnice istovremeno pruža priliku da se upoznaju sa ginekolozima, anesteziolozima, pedijatrima i babicama.

  Uz predavanja trudnice će dodatno prolaziti kroz fizičke pripreme zajedno sa Vlatkom Bojanić, voditeljicom tjelesnih aktivnosti u trudnoći. Ona je istakla da su prilikom današnjeg druženja, trudnice upoznali sa osnovnim informacijama o trudnoći, porođaju i roditeljstvu. Trudnice će kroz vježbe iz elemenata joge, pilatesa i fitnesa da nauče tehnike disanja i napinjanja, nakon čega će proći i vježbe za pripremu samog porođaja.

  Kao i prošle godine vidljiv je odličan odziv, što je samo potvrda da je škola za trudnice odličan projekt na koji su u Bolnici Gradiška veoma ponosni.

Kontaktirajte nas
close slider