• (051) 810 - 600
 • info@bolnicagradiska.ba
 • Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  Bez Kategorije
  Ginekologija i akušerstvo
  Hirurgija
  Interna medicina
  Kardiologija
  Laboratorijska dijagnostika
  Neuropsihijatrija
  Novosti
  Onkologija
  Opšte
  Prijemno urgentni trakt
  Pulmologija
  Radiologija
mail prijava
  • 06 08 2019

  Laboratorijske usluge UKC Republike Srpske dostupne pacijentima u gradiškoj Bolnici

  U ponedeljak 05.08.2019. godine dr Mirko Manojlović, direktor JZU Bolnice Gradiška  i Sanja Avram, načelnik Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku  UKC Republike Srpske predstavili su ljekarima gradiške bolnice Memorandum o saradnji koji su potpisale te dvije ustanove.

  Cilj memoranduma je uspostavljanje saradnje između Univerzitetskog kliničkog centra i Bolnice sa ciljem poboljšanja dostupnosti laboratorijskih usluga za sve pacijente sa područja koje teritorijalno pripada  JZU Bolnici Gradiška.

  Sve laboratorijske usluge koje ne radi Bolnica Gradiška a radi UKC Republike Srpske, pacijenti će moći da ostvare dolaskom u Laboratoriju gradiške bolnice sa uputnicom porodičnog ljekara koja je naslovljena na UKC Republike Srpske. U Bolnici Gradiška će se vršiti uzimanje uzoraka krvi pacijenata a onda će se pomenuti uzorci transportovati do UKC Banja Luka. Pacijenti će rezultate ispitivanja podizati u Laboratoriji gradiške bolnice.

  Transportovanje uzoraka će se vršiti transportnim vozilima prilikom redovnog transporta pacijenata tako da se troškovi zdravstvene usluge neće povećavati.

  Kompanija Farmavita koja je predstvanik kompanije Roche za Bosnu i Hercegovinu donirala je gradiškoj bolnici prenosni  frižider koji će omogućiti da se uzorci krvi na siguran način transportuju do UKC Banja Luka.

  Potpisivanje Memoranduma o saradnj je još jedan način na koji  JZU Bolnica Gradiška nastoji olakšati pacijentima i učiniti dostupnom  laboratorijsku dijagnostiku višeg referalnog nivoa u njihovom gradu kako ne bi morali putovati u Banja Luku.

Kontaktirajte nas
close slider